Co vás zahřeje a postará se o náladu?

V zimním obdobím se studenému pití vyhýbá snad každý. Lidi se chtějí pořádně zahřát, a to nejen v hospůdkách, restauracích, ale i z pohodlí domova. Jestli milujete váš dům, jeho teplo a pohodu, kterou nabízí o svátcích, jistě si neodpustíte přípravu pití, které vás zahřeje od hlavy až k patě, ale současně i přivede do nálady díky špetce alkoholu.
vánoční hrnek

▪        SVAŘÁK

V našich končinách se v posledních letech více osvědčil punč, který ovšem nepatří mezi typické tradiční nápoje u nás. Tím je převážně svařák, který je na jeho přípravu nenáročný a bezpochyby velmi chutný. Vyrobit si ho můžete i doma, a to během chviličky. Postačí vám na něho:
–       víno, dle vašeho výběru
–       cukr
–       skořice
–       hřebíček
Dejte si však pozor na to, abyste to s kvalitou vína nepřehnali.Není totiž důležité, jak drahé a staré víno máte, protože ho stejně přerazíte množstvím cukru a kořením. Platí to v případě červeného, ale i bílého vína.
jablečný punč

▪        PUNČ

Jak už bylo zmíněno, punč k nám přišel z ciziny. Je však mnohem populárnější, díky jeho nezaměnitelné vánoční chuti. Pokud tedy čekáte návštěvu nebo si chcete s partnerem udělat hezký večer ve dvou, rozhodně si ho neváhejte vyrobit sami z těchto surovin:
–       víno
–       voda
–       rum
–       pomeranč
–       citrón
–       cukr
–       koření (badyán, hřebíček, skořice)
Tento nápoj je silnější z hlediska množství alkoholu, ovšem i příjemnější k pití a potěšení chuťových buněk.Jistě s ním sklidíte velký úspěch při uspořádání oslavy nebo večírku s vašimi známými.

▪        HORKÉ OVOCE

Pro všechny, kteří nedávají přednost horkým nápojům z vína, je k dispozici horký nápoj z ovoce. I ten však může být poměrně náročný na konzumaci, pokud to s jeho množstvím přeženete. Na uspokojení chuti a jako nápoj k dobrému filmu z pohodlí domova, to však bude trefa do černého. Na jeho výrobu budete potřebovat:
–       džus
–       vodu
–       kousky ovoce
–       špetku tvrdého alkoholu
–       cukr
Výběr tvrdého alkoholu je dobré sladit s výběrem ovoce.Pokud volíte světlejší odrůdy (jablko, hruška, ananas) zvolte stejně světlou pálenku. V případě tmavého ovoce (švestky, třešně, lesní plody) nemějte strach přidat do vašeho nápoje i sladké likéry. Výsledek bude stát za to, uvidíte!

▪        Jste spíše nealko typ?

Vůbec ničemu to nevadí. Do přípravy vašich nápojů se můžete pustit i bez alkoholu. K dostání máte i nealko víno, co vám může fantasticky hrát do karet. Při vynechání tvrdého alkoholu se z vašeho nápoje stane i skvělý horký nápoj vhodný pro děti, takže si vánoční náladu a atmosféru můžete užít společně, například při sledování nějaké vánoční pohádky.

Co vás zahřeje a postará se o náladu?
Ohodnoťte příspěvek